La 13 ani, în clubul celor mai deştepţi oameni de pe planetă

Imagine implicită

O fetiţă de numai 13 ani,  din Galaţi, a fost acceptată în organizaţia celor mai inteligenţi oameni din lume. Ea are un IQ comparabil cu al marilor savanţi care au schimbat lumea.

Mama tinerei arată testul la care a fost supusă fiica sa

O fetiţă din Galaţi a fost acceptată în Mensa, o organizaţie fondată în Marea Britanie, din care fac parte cei mai inteligenţi oameni de pe planetă. Ea se numeşte Alexandra-Maryam şi nimeni nu se pune cu IQ-ul ei. Mai precis,  doar 3 la sută din populaţia planetei are abiliăţile ei de geniu.

Specialiştii care i-au evaluat inteligenţa intuitivă au acceptat-o fără să stea pe gânduri în Mensa. “Sunt nişte teste grilă, sunt date 8 secvenţe într-un cadru şi trebuie să o intuieşti pe a 9-a. Sunt nişte teste care vizează conexiunea între emisferele cerebrale şi rapiditatea cu care poţi să găseşti soluţii”, spune Nicoleta Dimofte, mama tinerei geniu. Când nu pictează sau nu compune puzzle-uri cu 1 000 de piese, Alexandra rezolvă exerciţii la matematică. Pentru ea, ecuaţiile sunt floare la ureche, iar acoladele, parantezele pătrate şi ridicările la putere sunt câteodată plictisitoare.

Atunci, îşi face timp pentru surorile ei. Profesorii de la Colegiul “Costache Negri”, acolo unde Alexandra învaţă, sunt bucuroşi că o au ca elevă. O minte ca a ei întâlnesc o dată la multe generaţii.

Sursa:national.ro