downloadÎn timp ce Washingtonul neagă informațiile precum că următoarea etapă de sancțiuni va lovi direct în Vladimir Putin, începe din nou vânătoarea după proprietățile sale secrete, care sunt evaluate la aproximativ 40 de miliarde dolari, comentează La Stampa.

Desigur, nicio informație nu a fost confirmată, dar tabloidele engleze și spaniole au publicat fotografii cu vila lui Putin din stațiunea spaniolă Marbella: 4 mii de metri pătrați, două piscine, centru spa, sală de antrenament și spațiu special amenajat pentru proiecții cinematografice. Totul în valoare de 18 milioane de euro. Vecinii președintelui rus în complexul exclusiv Zagaleta sunt staruri pop, fotbaliști, oameni de afaceri și șeici arabi.

Kremlinul neagă totul, precum neagă și informațiile despre palatul din Gelendjik, în apropiere de Soci, în a cărei construcție, după spusele unui fost partener de afaceri din anturajul lui Putin, Serghei Kolesnikov, fugit la Londra, a investit un miliard dolari.

Adevărat sau nu, cert este că președintele rus prinde gustul pentru reședințe. El nu va petrece o vacanță în Crimeea, unde „vilele de stat sunt în stare proastă, de parcă acolo nu a călcat picior de arhitect”. Acest comentariu probabil l-a ofensat pe Viktor Ianukovici, care și-a dedicat mult timp și a cheltuit multe miliarde pentru amenajarea vilelor sale.

Un monument de corupție și de prost gust a fost și Casa Poporului lui Ceaușescu din București, care are trei mii de săli. Se pare că autocrații au relații speciale cu proprietățile imobiliare. În fosta URSS, în Libia, cu Gaddafi care nu s-a mulțumit cu celebrul său cort, dar și în Irak, cu numeroasele palate în stil „O mie și una de nopți” ale lui Saddam, Casa Albă din SUA ar părea casa unui grădinar. 

sursa: jurnal.md

(172 accesari)