downloadNoua administratoare a Centrului de Creație „Buciumul”, Mihaela Iacob, a instalat pază privată, a evacuat forțat familia regretatului Tudor Tătaru, a pus sigiliu pe toate ușile studioului și în rezultat, a închis porțile. Potrivit Vioricăi Tătaru, deși „Buciumul” este inactiv, noua stăpână și-a format echipă de lucru cărora le oferă remunerare.

Familia lui Tudor Tătaru spune că a depus mai multe plângeri la poliție și Procuratura Generală, de unde li s-a spus că problema nu ține de competența lor. Mai mult ca atât, fiica regizorului Tudor Tătaru susține că Mihaela Iacob i-ar fi propus transport gratuit și bani numai să părăsească „Buciumul”.

„Paza particulată care a întocmit un contract cu Direcția Cultură și nu cu Î.M. „Buciumul”, fie are greșeli tehnice, fie intenționat adresa nu coincide. Deși a fost instalată pază particulară pe Alexandru cel Bun 19, în contract găsim adresa Columna 19”, constată avocatul parlamentar, Tamara Plămădeală

Potrivit soțului Vioricăi Tătaru, după Festivalul de Umor din acest an, nu li s-a mai permis accesul pe teritoriul Centrului de Creație. Vasile Crăițămândră spune că în pofida faptului că  la „Buciumul” accesul este interzis pentru toți, pe teritoriu s-au organizat grătare, iar la întrebarea „De ce vă permiteți să faceți așa ceva?”, i s-a răspuns: „Facem ce vrem”.

Reprezentantul Serviciului de presă al Primăriei susține că paza a fost instalată pe adresa „Buciumului” și nu pot exista confuzii. „Familia Vioricăi Tătaru are un apartament în sectorul Telecentru. Noi am demonstrat acest lucru anul trecut și nu este adevărat când spune că s-a instalat la „Buciumul”, pentru că n-are unde trăi. Da, le-am propus ajutor numai să plece de pe teritoriul Întreprinderii Municipale”, afirmă Vadim Brânzaniuc, reprezentant al Serviciului de Presă din cadrul Primăriei.

Sursa citată susține că atunci când Mihaela Iacob a fost numită director, situația de acolo era mult mai gravă. Nu erau prezentate rapoartele financiare de câțiva ani de zile. În prezent sunt înregistrate toate bunurile în registrul Bunuri Imobile ca proprietăți.

Menționăm că fiica regizorului, dar și soțul acesteia exclude vehement că ar avea vreun imobil pe numele lor, precizând că locuiesc într-un apartament închiriat.

Primăria dă asigurări că se va încerca să se restabilească „Buciumul”, iar soții Crăițămândră susțin că vor continua să lupte până legea le va face dreptate.

(158 accesari)