Klaus Iohannis: A arunca o găină moartă în curtea cuiva este un simbol nazist de amenințare directă cu moartea

Imagine implicită

digi tvALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Chiar înainte de sosirea, la sediul Alianţei Creştin-Liberale, a preşedintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, găinile au fost eliberate în sediul de partid de pe şoseaua Kiseleff. De gâtul păsărilor au fost legate mai multe bileţele cu mesaje pentru Klaus Iohannis. Toate, cu referire la faptul că primarul Sibiului ar refuza participarea la dezbaterea finală între competitorii pentru funcţia supremă în stat.

„Această campanie electorală a devenit abominabilă. Domnule Ponta, ați reușit un record, este cu distanță cea mai mizerabilă campanie din 90 încoace, iar legat de acest simbol, probabil nu știți. E un simbol foarte vechi, este o amenințare directă cu moartea. Ultima dată când cineva a folosit astfel de simboluri a fost în anul 40 și acest simbol a fost folosit de naziști. Dacă arunci cuiva o găină cu capul tăiat sau un cocoș cu capul tăiat în casă este o amenințare directă cu moartea și naziștii au avut grijă să îl și execute pe respectivul. De aceea, îmi permit să spun, dragii mei, nu am crezut că vom ajunge vreodată în România la acest nivel de campanie electorală, să folosească unii în campanie simboluri și amenințări cu moartea, folosite ultima dată de naziști. Nu am crezut. Domnule Ponta, poate acum, în ultimul moment, vă dați seama că este greșit să aruncați România în aer doar ca să ajungeți dumneavoastră președintele României”, a declarat Klaus Iohannis, azi, într-o conferință de presă la care a participat și Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European (PPE).

Incidentul are loc după ce taberele celor doi cadidaţi la Cotroceni nu au ajuns la un acord legat de o dezbatere electorală. PSD a propus ca Victor Ponta şi Klaus Iohannis să se dueleze în cadrul a patru emisiuni televizate. Liberalii vor însă o singură dezbatere, pe teren neutru.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com