Leancă cere supravegherea comercializării alcoolului în cluburi

Imagine postare

533_4e4ba_IMG_6951„Pentru noi fiecare viață contează și vom face tot posibilul să o salvăm”, a argumentat Premierul ordinele pe care le-a dat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor la ședința Consiliului Național pentru Securitatea Circulației Rutiere.

Ministerul de Interne a fost însărcinat să identifice mecanisme mai dure pentru a supraveghea comercializarea băuturilor alcoolice în baruri și cluburi după ora limită prevăzută de lege (ora 22.00 – n.r.). De asemenea să instaleze în termen de cel mult două luni a noului sistem de monitorizare video la 41 de intersecții din capitală.

„E timpul să cooperam mai mult cu tehnologiile moderne, de exemplu să avem marcaje care nu se șterg după prima ploaie. Să revedem starea de reabilitare a drumurilor cu tot mai multe sensuri giratorii. Este foarte important ca pe lîngă școli să punem limitatoare de viteză, odată cu începerea anului școlar”, a informat Prim-Ministrul.

Ministrul de Interne, Dorin Recean a precizat că primele intersecții dotate cu sistem de monitorizare video vor fi funcționale în septembrie.

Potrivit lui Iurie Leancă, indicațiile urmează să fie îndeplinite în cel mult două luni, apoi se vor analiza rezultatele. Premierul a solicitat presei să se implice activ în promovarea campaniei de sensibilizare a opiniei publice privind riscurile în trafic.