leanca PlahotniucIurie Leancă i-ar fi cerut Maiei Sandu să nu-l critice pe Vladimir Plahotniuc, deoarece, în opinia liderului PPEM, oligarhul este cel care va moderniza Republica Moldova.

„În momentul în care am încercat să-l sprijin pe Leancă pentru un al doilea mandat la funcţia de premier, el m-a sfătuit să nu-l critic pe Plahotniuc. Mi-a explicat că el crede că Plahotniuc e cel care va moderniza Republica Moldova. Atunci am înţeles că avem viziuni total diferite”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii În Profunzime de la Pro TV.

Liderul PAS, precum şi preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţin că au aflat mai târziu despre faptul că liderul PPEM era antrenat în negocieri şi cu Plahotniuc în timp ce se purtau discuţii privind identificarea unui candidat unic al frontului oligarhic pentru alegerile prezidenţiale.

„Am aflat de la televizor că Leancă a făcut alianţă cu Plahotniuc. În timp ce el discuta cu noi, discuta şi cu Plahotnic. Leancă este un ostatic, la fel ca şi Ghimpu şi transfugii din PLDM şi PCRM”, a comentat liderul PPDA, Andrei Năstase.

„A venit doar la două discuţii. Nu avea timp pentru discuţiile noastre. L-am susţinut anterior, dar eu nu ştiam că el discută problemele din sectorul bancar cu Shor şi Plahotniuc. Eu l-am susţinut şi atunci când au apărut animozităţi în partid”, a spus şi Maia Sandu.

Sursa:jurnal.md

(68 accesari)