Leancă din nou la tribuna Parlamentului

Imagine postare

start_1151530O nouă moțiune de cenzură a opoziției comuniste este supusă dezbaterilor astăzi, într-o ședință a Parlamentului. Premierul Iurie Leancă și restul membrilor Guvernului s-au prezentat din nou în plen Legislativului. Ședința a început acum câteva minute.

Iurie Leancă a început prezentarea raportului la subiectul politicii de reintegrare a țării dusă  de Guvernul Leancă. Potrivit PCRM, Executivul îndepărtează şi mai mult perspectiva reintegrării RM și pune în pericol pacea şi stabilitatea în regiune.

Iurie Leancă a criticat acțiunile PCRM. „Tot ceea ce face acum PCRM, are drept scop ca în luna noiembrie țara noastră să obțină un rezultat negativ la Vilnius”, a spus premierul.

La ședința trecută a Legislativului, deputații au examinat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Leancă, depusă de deputaţii PCRM. Opoziția comunistă a acuzat Guvernul Leancă de corupție și de subminarea securității economice a RM. După ore de examinare, moțiunea a fost respinsă, pentru demiterea Guvernului votând doar 36 de deputați, în timp ce necesare erau 51 de voturi.

Totodată, Premierul Iurie Leancă pleacă astăzi la Strasbourg, unde va avea mai multe întrevederi bilaterale la nivel înalt.

Şeful Guvernului de la Chişinău se va întâlni cu Martin Schulz,președintele Parlamentului European, cu Stefan Fule, Comisarul European pentru Extindere și Politică de Vecinătate, cu Graham Watson, membru al Parlamentului European și Raportorul Permanent al PE pentru Republica Moldova, dar și cu alți membri ai Parlamentului European.

Pe 24 octombrie, Iurie Leancă se va deplasa la Bruxelles, unde se va întâlni cu Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă și Politică de Securitate, Catherine Ashton. Cei doi oficiali vor discuta despreevoluția agendei europene și priorități înainte de Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, dar și agenda post-Vilnius. După această întrevedere, Leancă va participa la reuniunea Partidului Popular European.