IMG_3543Principalele obiective ale Guvernului au fost îndeplinite, dar mai este mult de lucru. Declaraţia a fost făcută de premierul Iurie Leancă la prezentarea raportului de activitate după 100 de zile de la învestirea sa în funcţie. 
Prim-ministrul a recunoscut că problemele societăţii nu pot fi soluţionate într-un timp scurt, dar începutul este bun. Totodată, acesta a menţionat că proiectul de reconstrucţie a drumurilor a permis crearea a 500 locuri de muncă, iar începînd cu 2014 alte 2000 de persoane ar putea fi angajate în acest domeniu.
Leancă a remarcat şi cele 1600 de granturi şi credite care ar susţine afacerile în Republica Moldova, locurile de muncă în agricultură – 40 mii menţinute şi oferirea a 1200 de posturi de muncă datorită subvenţiilor.
Problema corupţiei n-a înregistrat succese remarcabile decît la etapa finalizării proiectului de lege care prevede tragerea la răspundere a judecătorilor şi aprobarea unui set de măsuri care vor elimina gradual corupţia.
„Lupta cu corupţia este ca un cancer, creează obstacole în business, creează o mulţime de probleme în viaţa cotidiană. Lupta cu coruptia nu se câştigă imediat, încă avem cozi la ghişee, reguli ambigue în legislație, serviciul electronic nu este unicul lucru pe care îl facem, ne-am obligat să atragem noi oameni, 2.300 în Ministerul de Interne, 1.300 au fost suplinite, în special cu femei”, argumentează șeful Cabinetului de miniştri.
În ceea ce priveşte integrarea europeană, Iurie Leancă a menţionat doar despre încheierea negocierilor privind Acordul de Liber Schimb cu UE.
Amintim că Iurie Leancă a fost propus în funcţia de prim-ministru de către liberal-democraţi, candidatura lui fiind susţinută de 58 de deputaţi.

(242 accesari)