viceprim-ministrul-iurie-leanca---invitat-special-la-reuniunea-anuala-a-ambasadorilor-romaniVlad Filat a fost detronat de Iurie Leancă. Așa arată rezultatele topului celor mai influenți politicieni, realizat de „Politicon”. În luna mai, ex-prim-ministrul Filat a coborît pe poziția a doua în clasament.

După cei doi liberal-democrați urmează Vladimir Voronin. Comunistul menține poziția a treia deja a doua lună consecutivă.

Au urcat în top cu șapte trepte vicepreședintele Parlamentului, Liliana Palihovici și cu patru – Nicolae Timofti, clasîndu-se pe locul 4 și respectiv 5. O creștere mai puțin însemnată pentru primarul liberal, Dorin Chirtoacă, care se află în luna mai pe locul 6 și deputatul liberal – democrat, Valeriu Streleț – locul 7.

În timp ce democratul Vlad Plahotniuc a cedat o poziție, ajungînd al 8-lea în clasament, colegul de partid, Dumitru Diacov a urcat tocmai pe locul 9. Cu o treaptă mai sus este și liberalul reformator, Ion Hadîrcă, fiind al 10-lea în topul celor mai influenți politicieni.

Menționăm că ex-Președintele Parlamentului, Marian Lupu și liderul liberalilor, Mihai Ghimpu nu se încadrează în primii 10 politicieni în luna mai.

La realizarea Topului au participat 37 de experți independenți.

(286 accesari)