53f056ea95f9cf4055000000Cu o cădere de apă de peste 30 de metri Cascada Răchiţele, cunoscută si ca Vălul Miresei, după înfăţişare, este una dintre cele mai frumoase din România. Situată la putin peste 80 de kilometri de Cluj-Napoca, în inima Munţilor Apuseni, cascada a devenit una dintre cele mai mari atracţii turistice din judeţ.

Locul în care se află Cascada Răchițele este învăluit in legendă.

„Numele îi provine de la o mireasă cu mulți, mulți ani în urmă, care a avut dorința de a se poza la cascadă, cred că înainte de nuntă, și din nefericire, nu știu care a fost motivul, a căzut și s-a înecat și a murit. Și pe lângă faptul că valul care se formează seamănă cu un voal de mireasă”, povesteşte proprietarul unei pensiuni din zonă.

Odată ajunși la cascadă, ropotul apei și răcoarea din aer te fac să uiți de agitația și căldura din oraș.

Chiar dacă drumurile ar putea fi mai bune, turiștii ajunși aici se bucură de ospitalitatea moților, care și-au transformat casele în pensiuni.

Cascada Vălul Miresei este doar unul din obiectivele turistice din această zonă a Munților Apuseni. Turistii mai pot străbate un circuit montan de şase ore, cu o succesiune de grote, pietre albe, izbucuri și ponoare ce așteaptă să fie admirate de curioși.

sursa: digi24.ro

(189 accesari)