Liberal-democrații, în ședință. Cine va fi candidatul pentru șefia Guvernului?

Imagine postare

live-briefing-urgent-la-pldm-1361368401Partidul Liberal-Democrat va face public numele candidatului la funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele partidului, Vadim Pistrinciuc, aseară  în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV.

Potrivit vicepreședintelui formațiunii liberal-democratice, PLDM are mai multe candidaturi, însă Vlad Filat nu se înscrie în lista respectivă. „Noi ne vom conforma deciziei Curții Constituționale, chiar dacă nu suntem de acord cu ea. Domnul Filat nu va candida la funcția de prim-ministru, cel puțin în acest mandat al Parlamentului”, a precizat Pistrinciuc pentru Pro TV.

Menționăm că astăzi partidul condus de Vlad Filat se întrunește în ședință la ora 16:00 în vederea desemnării unui nume la șefia Guvernului. Persoana nominalizată va fi anunțată președintelui Nicolae Timofti.

Amintim că fotoliul premierului a devenit vacant după ce a fost votată moțiunea de cenzură. Ulterior a fost demis Guvernul Filat 2. Deocamdată interimatul funcției de prim-ministru este asigurat de către Iurie Leancă.