vitalie-marinutaSă părăsească sala de ședințe și să renunțe la funcția de ministru”. Asta i-au cerut liberalii lui Vitalie Marinuța după ce a declarat într-un interviu că armata națională este pregătită să riposteze în cazul unui conflict armat provocat de transnistrieni.

„Ieri ministrul Apărării a făcut o declaraţie hazardată şi iresponsabilă. Considerăm că pentru astfel de declaraţii trebuie să fie demis. Prezenţa premierului este necesară, pentru a aprecia aceste intenţii fără precedent şi care alimentează provocările de la Nistru”, a declarat liberalul Valeriu Munteanu. Deputatul a fost susținut de liderul partidului Mihai Ghimpu, precum și de alți colegi.

Comuniștii au remarcat că spusele lui Marinuța sunt militariste și contravin legii. „Declarațiile sunt inadmisile, iar ministrul este incompatibil cu postul pe care îl are, cerem demisia”, a enunțat comunistul Alexandru Petkov.

Și socialiștii au fost de aceeași părere. „Ceea ce a spus ieri ministrul Apărării ridică semne de întrebare. Grupul socialiştilor înregistrează moţiunea de cenzură pentru a demite acest ministru iresponsabil”, a declarat deputatul socialist, Ion Ceban.

Precizăm că subiectul privind conflictul transnistrean va fi discutat astăzi în plenul Parlamentului într-o ședință cu ușile închise.

(300 accesari)