131984Reformatorii Partidului Liberal doresc unificarea potențialului uman în scopul consolidării unei drepte politice pro-europene. Aceștia susțin că a venit timpul să pună punct dispersării inutile a forțelor românești pro-europene, care trebuie să se regăsească într-o singură entitate politică.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Hadîrcă a declarat că liberalii reformatori nu vor să se afle la periferia politicii. În aceeași ordine de idei, acesta a menționat că grupul reformator al liberalilor vrea să intervină cu unele modificări în statutul și programul PL.

„Vrem să restabilim ordinea firească a valorilor din societate și vom readuce încrederea electoratului de dreapta. Pentru a restabili ordinea și a-i reda valoarea, ne propunem să introducem mai multe schimbări în statutul și programul PL, cum ar fi instituția co-președinției la conducerea partidului, cu posibilitatea realegerii pe un termen maxim de doi ani, promovarea și votarea legii privind partidele politice și finanțarea lor”, a conchis sursa.

Precizăm că pe 12 aprilie mai mulţi deputaţi, miniştri, viceminiştri şi şefi ai structurilor teritoriale au cerut printr-o declarație reformarea formațiunii și îi cereau lui Dorin Chirtoacă să fie în fruntea partidului. Mihai Ghimpu a calificat acțiunile reformatorilor drept un act de trădare și ulterior i-a exclus din partid.

(270 accesari)