Liberalii Șalaru, Moldovanu și Cebanu, demiși

Imagine postare

pageZiua demiterilor la Guvern. Astăzi președintele Nicolae Timofti a semnat decretul de remaniere a viceprim-ministrului, Mihai Moldovanu și ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru la cererea premierului interimar. Tot astăzi a fost demis și liberalul Ion Cebanu de la șefia Agenției „Moldsilva”. De cealaltă parte, ministrul în exercițiu Dorin Recean, l-a înaintat pe Veaceslav Ceban în funcția de viceministru de interne.

 Potrivit declarațiilor lui Mihai Ghimpu, „aceasta este o dovadă că mergem spre alegeri anticipate. Atunci, care este sensul să eliberezi miniștrii, dacă ai deja desemnat prin decret candidatul la funcția de prim-ministru? Oricum în 15 zile, conform legii, prim-ministrul desemnat tebuie să vină cu Programul de guvernare și lista Cabinetului de Miniștri”.

Remarcăm că acum două săptămîni, Parlamentul a votat o lege ce prevede extinderea atribuțiilor Guvern în exercițiu și a prim-ministrului interimar, care permite premierului de a face remanieri de cadre.