parlament1-e1353572831190Cele două partide au venit astăzi la ședință cu propuneri. În timp ce liberalii cer să fie ales de urgență un președinte al Legislativului, comuniștii îndeamnă deputații să voteze modificarea legii egalității șanselor.

Deși anterior liberalii au declarat că vor boicota ședințele ordinare ale Parlamentului, astăzi au cerut insistent să fie ales un nou șef: „Cerem includerea pe ordinea de zi a proiectului 205. De asemenea, potrivit deciziei Curţii Constituţionale din 21 mai, deputaţii sunt obligaţi să înceapă neîntârziat procedura de alegere a preşedintelui Parlamentului. Suntem la două zile după anunţarea deciziei CC şi e deja o nesubordonare, o încălcare a Constituţiei”, a enunțat deputatul liberal, Valeriu Munteanu.

Propunerea venită din partea PL nu i-a nemulțumit pe PCRM. Aceștia la rîndul lor au solicitat deputaților să voteze nominal excluderea termenului „orientare sexuală” din Legea egalității șanselor. Vladimir Voronin a accentuat că „legea care a stat mai mult de un an sub masa Parlamentului” va permite cunoașterea orientărilor sexuale a deputaților. Inițiativa politicienilor din opoziție nu a fost susținută. În replică liderul comuniștilor a declarat: „Am înțeles protestul vostru de a nu vota pentru includerea pe ordinea de zi. E o condiție impusă de UE. Vreau să vă amintesc că drapelul UE în Moldova noi l-am ridicat. Voi n-ați făcut niciun pas în acest sens. Noi nu înțelegem de ce voi ați decis să faceți această integrare europeană prin fund”. În semn de protest, comuniștii au părăsit ședința Parlamentului.

Ședința Parlamentului s-a încheiat deja.

(282 accesari)