big-liderii-pldm-pl-si-pd-dupa-negocieri-acordul-de-constituire-a-noi-aliante-a-fost-parafat.pngDupă aproape patru ore de discuţii, proiectul acordului de constituire a noii Alianţe de guvernare a fost parafat în această seară. Anunţul a fost făcut public ceva timp în urmă de către liderii Partidului Liberal, Partidului Democrat şi cel al Partidului Liberal Democrat.

„Acordul de constituire a majorităţii parlamentare a fost parafat. Am convenit asupra tuturor punctelor discutate pe durata negocierilor. Este un acord politic bun, echilibrat, care urmează să asigure o majoritate parlamentară stabilă pentru Republica Moldova şi să investească în timpul cel mai apropiat Guvernul”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

În context, liderul PL, Mihai Ghimpu, a spus următoarele: „Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) care parcă e moartă a început să se mişte şi a devenit AIE3, ceea ce înseamnă cred EU un semnal bun pentru cetăţeni, parteneri, dar şi pentru noi care trebuie să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am asumat împreună în 2009”.

La rândul lui, liderul PD, Marian Lupu, a anunţat că mâine va avea loc o nouă întâlnire pentru a se vedea componenţa nominală a Guvernului. „Va fi coordonată colegial. După aceea vor fi purtate consultări cu preşedintele ţării şi toate procedurile în continuare ca într-un termen scurt să intrăm în Parlament pentru a aproba premierul, Guvernul şi programul de activitate a acestuia”, a menţionat Marian Lupu.

„Avem o abordare echilibrată la nivel de responsabilităţi, pe domenii. Ceea ce ţine de primele funcţii în stat, candidatul pentru funcţia de premier va fi înaintat de către PLDM, pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului de către PD, iar preşedintele ţării va fi ales într-o manieră consensuală”, a mai declarat Vlad Filat.

De asemenea, Vlad Filat a spus că acordul privind crearea unei noi alianţe politice va fi semnat atât de liderii celor trei formaţiuni, dar şi de către toţi deputaţii parte din majoritatea parlamentară. „Odată semnat acordul, el va fi obligatoriu făcut public. Nu vom avea anexe secrete”, a precizat Filat.

sursa: jurnal.md

(64 accesari)