„Corupția din mafia imobiliară ucide la propriu oameni, continuă capturarea fără precedent a mass-media. Puterea oligarhică continuă să refuze cu îndârjire să investigheze cazul miliardului furat. Mai mult, utilizează acești bani după bunul ei plac”, a adăugat Andrei Năstase.

„Toată activitatea economică este subordonată pentru două scopuri majore ale regimului, scopuri electorale și furturi de proporții din banii publici. Și, tradițional, totul se face în proporții mari și înainte de alegeri, așa s-a întâmplat și în 2014. Atunci au urmat cele mai criminale scheme, inclusiv și jaful miliardului. Politica iresponsabilă a acestei guvernări a dus la faptul că este stopată finanțarea și sprijinul din partea donatorilor”, a menționat vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Totodată, liderul Platformei Demnitate și Adevăr a vorbit și despre proiectul privind reabilitarea drumurilor anunțat de PD: „Pentru a acoperi gaura din bugetară formată după jaful bancar, Guvernul a redus cota pentru fondul rutier. Prin derogarea de la lege și angajamentele internaționale asumate, în ultimii cinci ani, Guvernul a lipsit fondul rutier de 3,8 miliarde de lei. Cea mai mare sustragere are loc în prezent, în 2018, când fondul rutier va obține 1,2 miliarde de lei mai puțin decât norma legală. Astfel, trâmbițatele „drumuri bune” în RM nu sunt făcute de PD sau de Plahotniuc, ci sunt făcute din contribuțiile noastre, inclusiv de către cei care zilnic merg la pompe și lasă sume exorbitante de bani”.

Referindu-se la acest subiect, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat că „acest tam-tam în jurul ideii cu 1200 de km de drumuri este ceva electoral, cu tentă electorală. Mai mult, totul se face cu încălcarea legislației. Se vorbește despre necesitatea reparației drumurilor, iar pe de altă parte vedem că fondul rutier este lipsit de peste un miliard de lei. Drumurile trebuiau demult să fie reparate și mult mai calitativ decât ceea ce noi vedem. Se face de mântuială, iar scopul lor este ca drumurile să țină măcar până pe 24 februarie. Este un proiect electoral, unde Plahotniuc va tăia panglica roșie pe banii noștri. Acești bani nu sunt din vilele lui Plahotniuc, nu sunt din miliardele furate, dra sunt banii noștri”.

Sursa:jurnal.md