Liderul Platformei DA: În Moldova Legea Big Brother se aplica cu mult înainte de a fi adoptată

Imagine implicită

andrei gmailMembri ai Platformei Demnitate şi Adevăr au primit confirmări de la Procuratura Generală că le-au fost interceptate telefoanele şi alte mijloace digitale folosite, motiv pentru care au decis să facă publice aceste lucruri societăţii, precum şi partenerilor externi ai R. Moldova.

Oricine încearcă să demonstreze o anumită ostilitate faţă de regimul criminal care s-a instaurat în Republica Moldova şi personal faţă de cel care controlează acest regim criminal – Plahotniuc, ajung să fie în orice moment vizaţi, intimidaţi şi chiar arestaţi, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, avocatul Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nu este o noutate deja că în Moldova sunt grav încălcate drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului prin intermediul persecuţiilor şi a linşajului mediatic folosite de acest regim antipopular din simpla dorinţă de a strivi orice idee de opoziţie activă, consideră Năstase care a ţinut să precizeze că printre cei hărţuiţi se află şi el.

Acesta afirmă că a început să fie hărţuit mai întâi în calitate de avocat prin anumite plângeri inventate, depuse la organele procuraturii, Uniunii Avocaţilor, prin fabricarea de dosare penale, prin filaj fizic şi electronic.

Toate aceste s-au făcut cu scopul „de a fi urmărit în permanenţă, de a se cunoaşte locul în care mă aflu, ce, când şi cu cine vorbesc, informaţiile respective fiind raportate imediat oligarhului Plahotniuc, beneficiarul atacurilor asupra sistemului judecătoresc şi financiar-bancar, precum şi a spălărilor de zeci de miliarde de dolari, al delapidărilor de milioane de euro de la bugetul de stat, ilegalităţi pe care le-am deconspirat, iar pe unele şi curmat la scurt timp după aceasta”, a menţionat avocatul.

Deşi Procuratura Generală a confirmat că este la curent cu aceste încălcări, drepturile cetăţenilor nu le mai apără nimeni, în timp ce infractorii continuă să-şi desfăşoare activitatea în instituţiile de drept captive, cum ar fi şi cazul deputatului PD, Constantin Ţuţu care a fost achitat de instanţa de judecată într-un dosar penal, soldat cu moartea unui om. Dramatic este faptul că acesta nu este unicul caz pentru Moldova.

Preşedintele Platformei DA a precizat că pentru a urmări pe cineva, organele de drept folosesc deja de câţiva ani metoda de accesare neautorizată sau autorizată arbitrar a documentelor şi conversaţiilor digitale private, cu toate că proiectul de lege pregătit de către MAI menit „protejeze” cetăţenii prin blocarea site-urilor şi citirea email-urilor, a fost aprobat de către Guvernul de la Chişinău abia în luna martie 2016.

„Declar cu toată responsabilitatea că astăzi, aşa-zisa Lege Big Brother, percepută ca unul dintre mijloacele perfide din arsenalul regimului criminal Plahotniuc, deja se aplică, chiar înainte de a fi adoptată, promulgată, publicată”, a subliniat Năstase.

„În perioada premergătoare acţiunilor de protest antioligarhice şi anticorupţie m-am pomenit cu site-uri, conturi şi pagini false, de pe care aş fi chemat societatea la acţiuni de violenţă”, iar ulterior, în mod abuziv au fost arestate patru persoane care au participat la protestul din 24 aprilie, aflându-se şi acum după gratii.

Avocatul a ţinut să atenţioneze cetăţenii că, în prezent, oricine deţine un cont pe o reţea de socializare nu are nici cea mai mică garanţie că statul lui Plahotniuc nu ar avea pârghiile necesare pentru a le accesa.

Deşi majoritatea instituţiilor de drept din Moldova susţin că sunt independente politic, Andrei Năstase consideră totuşi, că „este inutil să facem trimitere la lege, la instituţiile abilitate ale statului captiv care se pot autosesiza doar pentru a proteja infractorii din serviciul lui Plahotniuc. Nu putem decât să constatăm, cu voce tare – Bine aţi venit în statul poliţienesc Moldova!”

Prin intermediul conferinţei de presă organizată luni 23 mai, preşedintele Partidului PDA dă asigurări nici una din mijloacele de hărţuire sus-menţionate nu va face membrii Platformei DA să îngenuncheze.

„A rămâne ostaticul propriilor fapte exploatate de mafie e un păcat, a ţine astfel ostatică o ţară, ar fi o crimă. Îmi asum răspunderea pentru fiecare activitate din viaţa mea, inclusiv pentru fiecare cuvânt scris sau rostit”, a conchis avocatul, adăugând că Plahotniuc este cel ce „deţine astăzi controlul asupra justiţiei şi a peste 80% din media, şi consideră că prin propagandă, şantaj şi linşaj poate distruge cu ajutorul unor falşi jurnalişti, procurori şi judecători, pe oricine i se opune, oricât de nobilă ar fi cauza acestuia.”

Maria Maevschi

Sursa: epochtimes.ro