Primarul de Orhei, Ilan Șor, trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean, a reacționat liderul Partidului Popular European Joseph Daul, anunțând, totodată, că nu a existat nici un contact oficial sau întîlnire oficială între conducerea Partidului Popular European și Ilan Shor, în contextul în care acesta se află la Bruxelles.

„Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Șor, nici politic, și nici nu împărtășim aceleași valori ale partidui de stânga și populist al lui Șor. După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Șor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”, a reacționat liderul celui mai mare partid din Parlamentul UE.

Joseph Daul spune, în context, că principalul beneficiar al vizitei lui Șor la Parlamentul European este (Vladimir) Plahotniuc, care încearcă să discrediteze Partidul Popular European pentru pozițiaa sa intransigentă cu privire la încercările autorităților moldovene de a submina democrația din Moldova.

În ce privește implicarea europarlamentarului [Fulvio] Martusciello în vizita lui Șor la Strasourg, oficialul spune că Mastuciello nu reprezintă nici conducerea PPE, și nici poziția PPE cu privire la Moldova, ci doar interesele lui personale.

,,Îl voi convoca pe europarlamentarul [Fulvio] Martusciello săptămâna viitoare la o întîlnire la care să dea explicații referitoare la acțiunile sale”, se spune în declarația liderului PPE Joseph Dahl cu privire la vizita la Parlamentul European a lui Ilan Șor, conform Europa Liberă.

Surrsa:jurnal.md

(47 accesari)