FBZeci de ieşeni s-au mobilizat pentru a ajuta o bătrână de 90 de ani. Campania umanitară a început de la o postare pe Facebook şi a continuat tot în mediul virtual. Oamenii au donat bani, haine, pături şi alimente pe care mai mulţi voluntari le-au dus la casa bătrânei.

Elena Tănăsuca are 90 de ani şi o pensie de 300 de lei din care abia îşi poate cumpăra medicamentele. Fără nicun ajutor, bătrână trăieşte de pe o zi pe alta într-o casă care stă să cadă pe ea, fără căldură şi fără electricitate.

Fotografia şi povestea ei au fost postate pe Facebook de un vecin şi, în doar o săptămână, zeci de oameni au donat bunuri și alimente.

– Îmi sunt dragi bătrânii și cred că oamenii simpli ar trebui să facă gesturi de astea cât mai multe.
– Am adus ce trebuie, brichete pentru foc, pătură, saltea.
– Am fost surprinși plăcut când am văzut că s-au mobilizat atât de mulți oameni și asta ne facem să prindem încredere.

Un grup de tineri i-a făcut curat în locuință, i-a cumpărat haine noi și un pat.Reporter: De ce aveți nevoie mai mult și mai mult?
Elena Tânăsuca: De curent.Din banii donaţi, voluntarii vor cumpăra o sobă pe care o să monteze în zilele următoare, în timp ce un unul dintre ei s-a oferit să cumpere medicamentele de care are nevoie femeia. Din banii care se vor mai strânge, tinerii spun că vor continua să renoveze locuinţa bătrânei.

Sursa: digi24.ro

(31 accesari)