Limba română a fost introdusă în aplicaţia de traducerea vizuală a Google

Imagine implicită

googleGigantul american Google a anunţat adăugarea a 20 de limbi naţionale noi la aplicaţia sa de traducere instantanee bazată pe camera foto din telefonul mobil.

Prin urmare, aceasta aplicaţie funcţionează acum în 27 de limbi şi constă în „filmarea” cu telefonul a unui text, panou, meniu de restaurant şi traducerea automată a conţinutului.

Textul este tradus în timp real în limba aleasă, fără a fi nevoie de o conexiune la internet, notează Agerpres. De asemenea, Google încearcă să creeze o opţiune de traducere vocală „mai rapidă şi mai flexibilă” ca instrument al „Google Translate”. Aplicaţia permite şi efectuarea de traduceri de text din imagini foto, serviciu care este deja disponibil în 37 de limbi.

Traducerea vizuală instantanee a început cu şapte limbi: engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa şi spaniola. Noile limbi introduse de Google sunt bulgara, catalana, croata, ceha, daneza, olandeza, filipineza, finlandeza, maghiara, indoneziana, lituaniana, norvegiana, poloneza, româna, slovaca, suedeza, turca şi ucraineana.

Tehnologia folosită face apel la inteligenţa artificială pentru a recunoaşte forma literelor şi a le disocia de decor.

„Mai mult de jumătate din conţinutul de pe Internet este în limba engleză, dar numai 20% din populaţia lumii vorbeşte această limbă”, a declarat managerul de producţie de la Google, Barak Turovsky, care a subliniat că nevoia de mai bună comunicare şi de căutare a informaţiilor necesare din zilele noastre a determinat căderea parţială a barierelor lingvistice.

Sursa:jurnal.md