cahul pdaDacă locuitorii Republicii Moldova vor reuşi să se consolideze şi să lupte împreună pentru un viitor mai bun, atunci vor putea demola actualul regim. Este declaraţia făcută de conducerea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, care a mers la Cahul să discute cu oamenii. La întâlnire au fost abordate mai multe subiecte actuale, inclusiv jaful bancar, subliniind că o clasă nouă de guvernanţi va fi în stare să recupereze miliardele furate şi să îi pedepsească pe cei vinovaţi. 

Întrevederea s-a desfăşurat la sediului Consiliului raional Cahul.

„Totul depinde de noi. Dacă vom fi uniţi, dacă vom transmite mesaje din casă în casă, reuşim să ne consolidăm aşa cum au făcut-o popoarele civilizate. Consolidaţi-vă nu în jurul unei persoane, a unui individ cum oi fi eu sau altul, nu în jurul unui partid, noi trebuie să ne consolidăm în jurul unei idei comune care ne uneşte pe toţi şi nu ne dezbină. De furat, ne fură pe toţi. Asta ar trebui să ne unească: sărăcia care trebuie stârpită, corupţia care trebuie stârpită. Putem stârpi acest regim şi deja la nişte alegeri parlamentare libere să putem alege fiecare ce-şi doreşte”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Preşedintele formaţiunii Platforma Demnitate şi Adevăr a punctat că în prezent atât el, cât şi partidul pe care îl conduce este supus unor atacuri mediatice întrucât inspiră frică pentru guvernanţi. În opinia lui Andrei Năstase, puterea va recurge la orice metode în cursa pentru prezidenţiale, aşa cum a procedat pentru a acoperi urmele în cazul jafului secolului.

Participanţii la întrevedere spun că şi-au pus speranţa în scrutinul din toamnă pentru că îşi doresc un trai mai bun şi o ţară liberă.

Prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, vizat în declaraţii, nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.

(20 accesari)