Vladimir-PutinsPremierul britanic David Cameron a acceptat joi să colaboreze cu preşedintele american Barack Obama cu privire la adoptarea unor noi sancţiuni împotriva Moscovei şi a promis să ofere 1,2 milioane de euro pentru misiunea de supraveghere a OSCE în Ucraina.

Cei doi lideri au discutat la telefon despre acordul privind detensionarea situaţiei din Ucraina, încheiat la Geneva, apreciind că acesta este „un pas pozitiv”, dar au subliniat că prevederile acordului trebuie să fie puse în aplicare „rapid”.

„Premierul (britanic) şi preşedintele (american) au convenit, de asemenea, că Uniunea Europeană şi Statele Unite trebuie să continue pregătirea unor eventuale sancţiuni suplimentare, pentru a fi pregătite să reacţioneze rapid, dacă acordul nu va fi aplicat”, a anunţat Biroul premierului David Cameron, într-un comunicat.

Misiunea de supraveghere a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) este însărcinată să ajute autorităţile ucrainene să aplice acordul de la Geneva, care prevede detensionarea crizei prin dezarmarea miliţiilor separatiste proruse.

„Marea Britanie va oferi un milion de lire sterline (1,2 milioane de euro) pentru a susţine această misiune”, a adăugat Biroul premierului britanic.

sursa: realitatea.net

(169 accesari)