Lucian Bute l-a învins pe italianul Andrea Di Luisa, în direct la TVR 1  

Imagine implicită

lucian buteDuminică, 16 august, de la ora 05.00, TVR 1 a transmis în direct partida de box susţinută de Lucian Bute în Centre Bell, unde a câştigat titlul mondial în 2007. Bute l-a învins pe italianul Andrea Di Luisa.

După un an şi şapte luni de absenţă de pe ringul de box, fostul campion mondial Lucian Bute a urcat din nou în ring. Lucian Bute a boxat contra italianului Andrea Di Luisa, pe care l-a învins.

Meciul pe care TVR 1 l-a transmis în direct duminică dimineaţă de la ora 05.00 (şi în reluare tot duminică, 16 august, de la ora 17.15) a avut loc în Centre Bell, la Montreal. În aceeaşi arenă, în 2007, Lucian a câştigat titlul mondial învingându-l pe columbianul Berrijo, deţinătorul centurii la acel moment.

Lucian Bute şi-a apărat centura de campion al versiunii IBF timp de 5 ani în 9 partide, record de durată pentru un pugilist român la profesionişti. În întreaga istorie a boxului profesionist, doar patru români deţin titlul mondial: Mihai Leu, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu şi Lucian Bute.

Andrea Di Luisa este deţinătorul titlului de campion al Uniunii Europene la categoria supermijocie. Are în palmares 19 lupte, dintre care 17 victorii şi două înfrângeri.

Lucian Bute are în palmares 33 de meciuri, dintre care 31 de victorii şi două înfrângeri. Bute are 35 de ani, iar italianul, născut la Napoli, 33 de ani. Partida de duminică dimineaţă este primul meci al lui Lucian cu alt antrenor în colţ decât Stefan Larouche. Noul antrenor este Howard Grant.

Meciul dintre cei doi se transmite direct în Statele Unite, Canada, Italia, Rusia şi Marea Britanie, iar pentru telespectatorii TVR este comentat de Narcis Şelaru.

Sursa:tvr.ro