BuciumulPrimăria nu se lasă. După ce a numit la studioul de film „Buciumul” un nou director, reprezentanţii administraţiei publice locale se vor proprietari cu drepturi depline. În loc să relanseze, însă, activitatea studioului, au început o inventariere cu scandal a bunurilor materiale. 

Pentru că s-a împotrivit controlului, fiica regretatului regizor Tudor Tătaru, s-a pomenit după porţile Buciumului. Acum, ea acuză primăria că încearcă să distrugă ceea ce a creat tatăl său ani de zile. La această oră, mai mulţi artişti, care au colaborat cu Tudor Tătaru, se află la Centrul de Creaţie, unde au organizat un mic concert în semn de protest. Acolo se află şi colega noastră Irina Miron. Irina, bună seara, ce spun oamenii?

Viorica Tătaru spune că acum câteva luni s-a mutat împreună cu familia la Centrul de Creaţie „Buciumul”, în speranţa că va putea relansa activitatea legendarului studiou de filme. După ce acum două săptămâni, oficialii de la Primărie au pus la poartă paznici, astăzi aceştia au făcut o trecere în revistă a bunurilor, care s-a lăsat însă cu mare scandal.

Proaspătul director al studioului de film, care este colegă de partid cu primarul capitalei, neagă însă acuzaţiile.

Mihaela Iacob a fost viceministru al Tehnologiilor Informaţionale şi comunicaţiilor până la ruptura din PL, când reformatorii au lăsat-o fără fotoliu. Atunci primarul municipiului Chişinău promitea că va găsi alte funcţii pentru colegii săi excluşi de la putere odată cu resetarea alianţei de guvernare. Deşi pe numele Vioricăi Tătaru există un certificat de moştenire a Studioului, semnată de tatăl ei, decedat la sfârşitul lunii martie, oficialii de la primărie susţin că fiica regizorului nu poate fi directorul studioului de film.

Avocatul familiei Tătaru susţine că va apăra în instanţă drepturile de moştenitor ale fiicei celui care a fost director la „Buciumul” mai mult de două decenii.

Scandalul din jurul studioului „Buciumul” a început acum două săptămâni când proaspătul director a obligat familia Tătaru să plece în decurs de zece zile. Studioul de filme folclorice şi umoristice „Buciumul” a fost fondat în anul 1992 de Tudor Tătaru.

sursa: jurnal.md

(208 accesari)