Lupte intense la Doneţk. Separatiştii proruşi susţin că 30 de rebeli au fost ucişi

Imagine postare

6763037_afp___mediafax_foto_fabio_bucciarelli_24875900Un rebel aflat la spitalul din Doneţk, în estul Ucrainei, susţine că au fost aduse 30 de cadavre ale insurgenţilor în urma luptelor intense din această zonă.

Un combatant prorus, care a refuzat să îşi spună numele din motive de securitate, a declarat că în faţa spitalului din Doneţk au fost aduse 30 de cadavre ale insurgenţilor.

Lupte intense au avut loc, luni, în apropiere de aeroportul internaţional din Doneţk. Acesta a fost ocupat în cursul dimineţii de insurgenţi înarmaţi proruşi, iar armata ucraineană a intervenit pentru a-l elibera.

Principalul terminal al aeroportului internaţional din Doneţk a fost atins, luni, de obuze lansate de elicoptere ale armatei ucrainene, informează AFP.

Primarul oraşului Doneţk i-a sfătuit luni pe locuitori să nu iasă din casă, după declanşarea unor lupte soldate cu „victime în rândul civililor”, relatează AFP.

„Supravegheaţi-vă copiii. Încercaţi să ieşiţi din casă doar pentru situaţii de urgenţă”, a declarat primarul Oleksandr Lukiancenko, citat într-un comunicat publicat pe site-ul primăriei.

„Evitaţi să vă deplasaţi în zona aeroportului şi, dacă este posibil, în cea a gării feroviare”, a continuat el.

sursa: realitatea.net