Macovei critică dur întâlnirea lui Ponta cu Plahotniuc: O rușine

Imagine implicită

Monica MacoveiEuroparlamentarul român Monica Macovei a criticat dur decizia premierului Victor Ponta, de a avea o întâlnire privată cu oligarhul Vladimir Plahotniuc. În opinia acesteia, gestul premierului român este unul „rușinos”.

Monica Macovei susține Moldova este un „un stat capturat de corupție, crimă organizată și grupări de interese”, în fruntea cărora se află oligarhul Vladimir Plahotniuc.
„Statul poate fi redat libertății. Asta am făcut și România. Dar trebuie să știi și să vrei cum să eliberezi statul”, a declarat Macovei, dând exemplul creării Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în România.

Ea este de părere că politicienii de la Chișinău „nu-și doresc să urmeze exemplul României”, deoarece „ei vor fi primii anchetați”.
În acest sens, europarlamentarul susține că pentru ea „este o rușine” faptul că Victor Ponta s-a întâlnit la Chișinău cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, înainte de a avea întrevederi cu oficialii statului.

„Am văzut ce a făcut Ponta, că a mers la Plahotniuc. Eu iubesc foarte mult Moldova, ca și pe România, iar pentru mine este o rușine. Politicieni ca ei nu-și iubesc țara. Dacă-ți iubești țara nu o furi”, a declarat Monica Macovei în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Victor Ponta și Vladimir Plahotniuc s-au întâlnit în seara zilei de 26 august, la unul dintre hotelurile de lux ale oligarhului.

Sursa:independent.md