video-poalelungi-despre-reintroducere-pedepsei-penale-pentru-jurnalisti-nu-voi-intreprinde-nimic-1379413419Anatomia enervării lui Poalelungi
Săptămîna trecută o televiziune din Republica Moldova (din cele peste o sută cîte există!) ne arăta reacția în direct a lui Mihail Poalelungi, președinte CSM, originar din satul Corjova, Dubăsari, la o apariție publică a lui Ivan Diacov, procurorul municipiului Chișinău, care cerea tragerea la răspundere penală a judecătoresei Vasilevici din sectorul Centru al capitalei.

Și asta pentru că judecătoreasa, așa cum am vorbit cu lux de amănunte în prima parte a materialului nostru, la data de 01.08.2013, a aplicat legea în mod ilegal în privința realizatorului de droguri, V.Ciornîi, anterior condamnat pentru infracţiuni analogice, prevederile art.79 și art.90 Cod penal, care se aplică în mod excepțional persoanelor aflate la prima abatere de la lege și doar în circumstanțele care micșorează esențial gravitatea faptei și a consecințelor ei pentru societate, ceea ce este inaplicabil în privința lui V.Ciornîi, întrucît acesta a fost învinuit de organizarea punerii în circulație a substanțelor narcotice în proporții deosebit de mari.

Încălcînd aceste prevederi legale, judecătorul L.Vasilevici i-a stabilit lui V.Ciornîi în mod abuziv o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei, cu toate că procurorul care a susținut acuzarea de stat, a solicitat o pedeapsă de 14 ani de închisoare pentru inculpat.

Mai mult decît atît, în cadrul unei conferințe de presă procurorul orașului, Ivan Diacov, a relatat că acțiunile judecătorului L.Vasilevici, exprimate în pronunțarea unei sentințe vădit ilegale în privința lui V.Ciornîi, cad sub incidența art.307 Cod penal – „pronunțare cu bună știință de către un judecător a unei hotărîri, sentințe, decizii sau încheieri contrare legii”, fapt dovedit prin Decizia Curții de Apel Chișinău din 03.02.2014, prin care inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă de 7 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, iar, mai apoi, la 16.07.2014 și prin Hotărîrea Curții Supreme de Justiție, care are putere de lege. În acest caz, în privința judecătorului L.Vasilevici în mod obligatoriu este necesară pornirea și exercitarea urmăririi penale, singura cale legală care poate afirma sau infirma vinovăția ei.

Parcă totul este legal și corect, procurorul s-a referit la un caz concret, la un judecător concret, nu a atacat pe nimeni, nu a vorbit de mafia de la guvernare că de, e fratele politicianului Dumitru Diacov de la Partidul Democrat! Bine, și atunci de ce s-a oțărît și s-a crispat arhitectul atacurilor raider din Moldova? Nici măcar nu a fost învinuit cineva de la CSJ. Orice am spune, e o chestie de investigat de ce Mihail Poalelungi, mare mahăr la CSJ, originar din satul Corjova (întîmplător sau nu, de acolo e și comunistul Vladimir Voronin, care l-a decorat și l-a trimis la CEDO!) se enervează rău de tot atunci cînd cineva vorbește despre traficanți de narcotice, judecători sau procurori care protejează acest business profitabil al mafiei morții albe. Dar mai ales, despre cei doi nepoți ai săi, prinși de poliție transportînd o cantitate deosebit de mare în propriul automobil…

Umblînd prin arhivele judecătorești am descoperit totuși ceva care nu prea e pe placul lui Mihal Denisîci, alias Mihail Poalelungi, originar din satul Corjova. Bine, veți spune, dar ce e cu această repetiție a denumirii localității Corjova. Nimic deosebit, doar că și nepotul (nepoții) lui Mihal Denisîci despre care vom vorbi mai jos tot de acolo își trag rădăcinile… de hașiș.

Sunt sigur că cititorii noștri își amintesc despre acest subiect ieșit din comun, relatat, de asemenea, de Jurnal.md pe 26 mai 2013.

„Pe lângă multele ilegalităţi în care este implicat preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Mihai Poalelungi, acesta mai protejează şi traficul de droguri în Moldova. Cel puțin așa afirmă vicepreşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, Alexandru Cimbriciuc.

„În trecutul nu atât de îndepărtat, angajaţii Direcţiei Antidrog a MAI au documentat o grupare criminală implicată în traficul internaţional de droguri care prin contrabandă se importau din Portugalia în Republica Moldova pentru a fi realizate pe piaţa tenebră”, se spune într-o declaraţie publică a deputatului, notează omg.md.

Potrivit lui Cimbriciuc, gruparea criminală a fost reținută de poliție. Oamenii legii au ridicat 1,7 kg de hașiș și marijuana. Printre persoanele învinuite se numărau Sergiu Poalelungi şi Gheorghe Poalelungi, consăteni ai lui Mihai Poalelungi.

Astfel, la 23 decembrie 2010, unii membri din acel grup s-au ales cu pedepse uşoare, datorită „implicării directe a unchiului Mihail”, iar „nepoţii au fost citaţi de către instanţă în calitate de martori, chiar dacă o mare parte din cantitatea de droguri a fost ridicată anume de la ei”.

Dosarul respectiv ar fi fost examinat de judecătorul Oleg Sternioală, preşedintele judecătoriei Buiucani, „despre care se cunoaşte că face parte din grupul de judecători care acţionând la comanda lui Plahotniuc, au pus în aplicare mai multe scheme de atacuri raider inventate de Mihai Poalelungi, încă în perioada când reprezenta statul nostru la CEDO”.

Recent, deputatul PLDM Ion Butmalai a dezvăluit că Mihai Poalelungi este complice la atacurile raider asupra Băncii de Economii.

Este interesant de ce un fost judecător CEDO, președintele CSJ, membru în CSM, la urma urmei un judecător, la urma urmei un cetățean, nu a protestat, nu a ieșit cu declarații publice contracarînd declarațiile parlamentarului? De ce a tăcut, de ce tace și acum, ingurgitînd acuzațiile și înfuriindu-se ca un participant la corida pe toți acei care catadicsesc să vorbească de iarba diavolului! Acest lucru chiar ne-a intrigat, astfel încît urmează, pentru ziua de mîine, să publicăm niște dezvăluiri cu adevărat șocante!
(Va urma)
Sursa: jurnal.md

(167 accesari)