739AB3AA-7B8C-2A95-F154-543A19FEF680„Jurnaliștii atacă sistemul judecătoresc” susțin magistrații, asta după ce presa a scos la iveală averile pe care le posedă judecătorii și onorariile de milioane primite din partea statului. În acest sens, Consiliul a emis o declarație în care dezminte dezvăluirile făcute de mass-media.

„Este declarația unor magistrați care au vrut să-și exprime spiritul de castă, adică un atac asupra statului de drept, de unde face parte și presa. Mă bucur că Ministrul nu a semnat acest act anti-democratic”, a remarcat jurnalistul Vasile Năstase în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

„Precizez că în cazul în care se prezenta o informație falsă, atunci jurnaliștii puteau fi dați în judecată. Dacă n-au făcut-o pînă acum, înseamnă că n-au probe și e o dovadă că presa își face treaba bine”, afirmă jurnalistul Ion Preașcă în aceeași emisiune.

Nici fostul viceministru al Justiției nu s-a pronunțat de partea  magistraților. Dimpotrivă, acesta consideră că CSM trebuia să facă o investigație pe marginea celor spuse și să dovedească că respectivele instituții de presă au participat la o campanie de deningrare a sistemului judiciar și nu să arunce acuzații în afara legii fără a deține probe. „E trist că Consiliul Superior al Magistraturii nu realizează acest fapt”, a conchis Nicolae Eșanu.

Amintim că pe parcursul ultimilor trei ani, membrii CSM au primit prime în valoare de 1 milion de lei. Salariul mediu al acestora este de 6000 de lei.

(305 accesari)