Mai multe organizații studențești reacționează la evenimentul organizat de PDM în campusul USM: NU politicii în universități!

Imagine implicită

studenti roMai multe organizații studențești condamnă decizia Universității de Stat din Moldova de a premite candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Democrat de a se lansa în campania electorală în campusul universitar al USM.

„Lansarea în campanie electorale a candidatului din partea Partidului Democrat în campusul Universității de Stat din Republica Moldova a încalcat fundamental prevederile Codului Educației și a Cartei Universitare a USM.

ASM a susţinut mereu independenţa universităţilor din Republica Moldova în raport cu mediul politic. Considerăm că implicarea politică a persoanelor care conduc instituţiile de învăţământ superior conduce la consecinţe grave asupra activităţii academice dar şi asupra credibilităţii poziţiilor publice ale conducătorilor acestora”, scrie în apelul public.

ONG-urile studențești fac un apel public către administrațiile universităților din țară pe care le îndeamnă să nu permită organizarea evenimentelor cu tentă politică în incinta instituțiilor de învățământ superior.

„În acest sens, noi venim cu un apel către rectorii tuturor universităților din Republica Moldova să nu admită sub nici o formă organizarea evenimentelor politice în campusurile universităților. Considerăm că sfera educațională trebuie menţinută la distanţă de lupta politică, întrucât, în caz contrar, universităţile riscă să devină teren de luptă politică. Astfel poate fi afectat rolul acestora de a oferi cunoaştere studenţilor și opinii fundamentate societății într-un mod nepartizan și lipsit de interese ascunse”, mai scrie în apel.

declaratie-studenti

Sursa:unimedia.info