plahotniuc 12Chemaţi la primărie şi luaţi la întrebări pentru că au semnat o declaraţie în susţinerea candidaturii liderului PPDA, Andrei Năstase, la prezidenţiale.

Este vorba despre mai mulţi locuitori ai satului Musteaţa din raionul Făleşti, care spun că primarul îi şantajează. El le-ar fi promis unor săteni că vor fi înregistraţi la bursa muncii, dar cu o condiţie: la scrutinul din 30 octombrie să voteze candidatul PD-ului. De cealaltă parte, alesul local respinge acuzaţiile.

Alexandra Antoci a fost membră a grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaturii lui Andrei Năstase la prezidenţiale. După ce a prezentat la primărie lista de semnatari, femeia spune că susţinătorii au fost chemaţi şi convinşi să nu-l voteze pe liderul PPDA.

Şi alţi localnici au confirmat că primarul a umblat din casă în casă şi i-a îndemnat să voteze pentru candidatul PD-ului.

De cealaltă parte, primarul ales pe listele PD-ului, Constantin Cuibari, susţine că Alexandra Antoci minte.

Oamenii sunt indignaţi şi spun că vor sesiza Comisia Electorală Centrală în legătură cu faptul că primarul îi şantajează.

Sursa:jurnal.md

(325 accesari)