„Din aceeași investigație, am aflat că vila din Geneva (de 31,5 milioane de franci elvețieni) a fost procurată la puțin timp după ce OTIV Prime Holding – o companie olandeză conectată la Plahotniuc – și-a vândut o parte din afacerile pe care le deținea în Moldova lui Iuri Kontievski, omul de încredere al condamnatului penal Veaceslav Platon, iar banii folosiți la cumpărarea OTIV Prime Holding provin din conturile Westburn Enterprises (firmă implicată în operațiunea de spălare a sumei de 22 de miliarde de dolari cunoscută drept Laundromatul rusesc). Întrebarea legitimă este dacă toată această operațiune se încadrează în infracțiunea de spălare de bani”, a adăugat Maia Sandu.

Totodată, liderul PAS spune că „în timp ce trâmbițează despre proeuropenismul lor, PD condus de Plahotniuc se îndreaptă tot mai mult spre practicile dictatoriale specifice lui Erdogan și Putin, ducând Moldova tot mai aproape de Rusia. Această apropiere de Kremlin devine tot mai clară, având în vedere legătura lui Plahotniuc cu schemele rusești de spălări de bani”.

În aceste condiţii, Maia Sandu a declarat că solicită Procuraturii „să examineze sesizarea noastră cu ulterioara tragere la răspundere penală a lui Plahotniuc pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute la art.3521 din Codul Penal, falsul în declaraţii, art.243, spălarea banilor din Codul penal și/sau a altor componente de infracțiune prevăzute de legea penală a Republicii Moldova”.