maia-sandu-jurnalCandidatul unic al forţelor antioligarhice a semnat astăzi o declaraţie pe proprie răspundere că nu va accepta niciun soi de colaborare cu controversatul oligarh Vladimir Plahotniuc. S-a întâmplat în direct, în timpul dezbaterilor de la postul naţional de televiziune, unde candidatul prorus Igor Dodon a îndemnat-o pe Maia Sandu să semneze o declaraţie similară a sa.

„Stimaţi cetăţeni, eu nu semnez NIMIC cu Dodon şi Plahotniuc. Eu semnez cu dumneavoastră, o declaraţie pe propria răspundere”, a răspuns Maia Sandu.

„Subsemnata Maia Sandu, în calitate de preşedinte al Republicii Moldova, nu voi accepta niciun fel de colaborare cu cetăţeanul Vladimir Plahotniuc, alias Vlad Plahotniuc, alias Vlad Ulinici. Semnez aici ca să vedeţi şi dumneavoastră”, a declarat preşedinta PAS.

Dodon a ţinut să se laude că el a semnat o asemenea declaraţie încă acum câteva săptămâni. Adevărul este că Igor Dodon a semnat acea declaraţie la câteva zile după ce Maia Sandu a anunţat public că niciodată nu va face niciodată nici un fel de coaliţie cu oligarhul Plahotniuc.

De dragul adevărului, menţionăm că Igor Dodon promitea cu aceeaşi ardoare, la sfârşitul anului 2011, că nu va vota în niciun caz pentru un preşedinte al Alianţei pentru Integrare Europeană, dar şi-a călcat pe cuvânt peste doar câteva luni, când a votat, cot la cot cu alianţa de guvernare, pentru Nicolae Timofti. Atunci s-a vehiculat că acest lucru s-a întâmplat în urma unui acord secret între Igor Dodon, Vladimir Filat şi Vladimir Plahotniuc.

Sursa:jurnal.md

(25 accesari)