Maia Sandu: Aripa de dreapta a regimului Plahotniuc, Mihai Ghimpu, subvenţionează aripa de stânga a acestuia, pe Igor Dodon

Imagine implicită

maia-sanduAripa de dreapta a regimului Plahotniuc, Mihai Ghimpu, subvenţionează aripa de stânga a acestuia, pe Igor Dodon, din contul şi în detrimentul interesului cetăţenesc, susţine Maia Sandu. Candidatul unic al forţelor antioligarhice se referă la creditul de 1,5 milioane de lei contractat de Igor Dodon de la Victoriabank, în condiţii preferenţiale, pentru ca să-şi procure o locuinţă.

De mai mulţi ani, funcţia de vicepreşedinte al Victoriabank a fost ocupată Corneliu Ghimpu, nepotul liderului PL, Mihai Ghimpu, iar acum câteva zile, acesta a fost numit preşedinte al băncii.

„Nepotul lui Mihai Ghimpu, Cornel Ghimpu, e noul preşedinte al băncii Victoriabank. Întrebare retorică: va fi oare revizuită rata creditului preferenţial de 1,5 milioane de lei, oferit lui Dodon, după această schimbare? Sau aripa de dreapta a regimului Plahotniuc, Mihai Ghimpu, va continua să subvenţioneze aripa de stânga a acestuia, pe Igor Dodon, din contul şi în detrimentul interesului cetăţenesc?”, se întreabă Maia Sandu.

„Domnule Dodon, vă dorim prietenie frumoasă în continuare cu „MihalFiodorci”, cum îl numiţi deseori pe Mihai Ghimpu, sub paravanul călduţ şi urât mirositor oferit de Vladimir Gheorghievici”, a conchis Maia Sandu.

Precizăm că nepotul lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, a fost numit director al Victoriabank în cadrul unei şedinţe care a avut loc pe 14 octombrie. În 2014, el a fost implicat în scandalul răsunător de la Victoriabank, atunci când împreună cu fosta directoare Natalia Politov-Cangaş şi membra Comitetului de directori Ludmila Vangheli au restricţionat accesul acţionarilor băncii în instituţie.

S-a întâmplat în contextul în care, cu o săptămână înainte, şeful Consiliului de Administraţie de atunci, Victor Ţurcanu, a dezvăluit că banca a devenit ţinta unui atac raider, pus la cale de managerul instituţiei, Natalia Politov-Cangaş, care ar avea în spate persoane influente ce au capturat justiţia din Moldova, sugerând că este vorba despre Vladimir Plahotniuc. Ţurcanu a declarat că la indicaţia Nataliei Politov-Cangaş au fost eliberate în mod fraudulos milioane de lei sub formă de credite, bani care ar fi ajuns ulterior peste hotare, în zone offshore. Politov-Cangaş a calificat atunci acuzaţiile lansate la adresa sa drept nefondate. Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Sursa:jurnal.md