Maia Sandu, atac dur în adresa guvernanţilor: Încet pică şi ultima brumă de fard de pe chipul hâd al statului captiv în mâinile oligarhilor

Imagine implicită

maia sanduRepublica Moldova este un stat captiv aflat în mâinile oligarhilor. O spune din nou tranşant ministrul Educaţiei Maia Sandu, comentând condamnarea fostului ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa.

„Încet pică şi ultima brumă de fard de pe chipul hâd al statului captiv în mâinile oligarhilor. Nu poate fi un stat de drept acela în care oamenii corupţi sunt lăsaţi să petreacă în libertate şi să acumuleze averi uriaşe imposibil de justificat chiar şi de cel mai de succes om de afaceri de pe glob, iar oamenilor cinstiţi care au trudit pentru ţară li se terfeleşte prestigiul şi onoarea în modul cel mai laş cu putinţă”, a comentat Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Anterior, Maia Sandu a comentat dur instituţiile de stat care au admis furtul de miliarde de la cele trei bănci. Ministrul Educaţie a menţionat că furtul de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank şi investigaţiile din raportul companiei americane Kroll demonstrează că Republica Moldova este un stat captiv, iar acest furt nu s-ar fi produs fără complicitatea instituţiilor de stat.

Maia Sandu a spus atunci că instituţiile de stat trebuie să fi fost „într-o comă profundă” dacă nu au reacţionat la timp pentru a evita jaful de la cele trei bănci.

Sursa:jurnal.md