„Acum doi ani am întâlnit un fenomen rar întâlnit în țara noastră. Ne-am unit într-un număr foarte mare, ne-am mobilizat pentru binele comun. Acum doi ani am arătat cât de puternic este acest popor, iar forța noastră este atât de mare încât i-a speriat pe parveniții de la putere, iar aceștia au recurs la fraudă, la minciună, ne-au pus piedici, încercând să ne oprească. Nu au reușit. Am rămas fideli cauzei noastre. Am rămas uniți și vrem să demonstrăm că avem forța de a-i învinge. Acum avem șanse de a ne elibera orașul de o administrație proastă, de scheme corupte, de construcții sufocante, de discursul urii și a divizării. Acum le putem spune că nu ne lăsăm amăgiți chiar dacă ei au toate televiziunile din lume și folosesc resursele țării împotriva noastră”, a menționat Maia Sandu.

„Acum le vom arăta că avem demnitate și nu putem fi cumpărați cu banii furați tot de la noi. Acum le vom demonstra că nu vrem să fim conduși de niște hoți. le vom arăta locul pe care îl merită, în fața justiției”, a adăugat președinta PAS.

Maia Sandu a avut un mesaj în special către susținătorii partidului pe care îl conduce.

„Mă adresez în special susținătorilor PAS. Ați fost curajoși tot acest timp. V-ați păstrat atitudinea demnă în pofida intimidărilor fără precedent. Ați menținut speranța vie. Datorită dvs., astăzi încă putem spune că mai avem o șansă să scoatem orașul, apoi țara de sub controlul unor găști. Poate unii dintre dvs. și-au dorit să vadă candidatul PAS la funcția de primar general. Este firesc ca partidul care ne reprezintă să vină în fruntea orașului. Dar înțelegem cu toții că în aceste vremuri cu dificile, ca să câștigăm această bătălie nedreaptă trebuie să fim uniți. Dezbinați, divizați, supărați unii pe alții, nu putem să reușim. Noi am ales unitate în loc de divizare, am ales cooperare în loc de divizare. Prin maturitate și responsabilitate, îi puteți opri pe candidații lui Plahotniuc și Dodon”, spune Maia Sandu.

„Dacă vom alege să stăm acasă supărați, dezbinați, să știți că alții nu vor sta acasă, iar lipsa unui vot din partea noastră riscă să-l aducă la guvernare pe Ion Ceban sau pe Silvia Radu. Cu certitudine nu vă doriți ca unul dintre aceștia să ajungă în fruntea Primăriei, pentru că ei nu ne reprezintă, pentru că ei sunt parte din clanul hoților. Au mințit, au fost implicați în planuri obscure și vor lucra pentru stăpânii lor – Plahotniuc și Dodon”, adaugă președinta PAS.

În apelul său, Maia Sandu îndeamnă locuitorii capitalei să iasă masiv la vot, în pofida stării de neîncredere care a cuprins întreaga țară.

„Mă adresez tuturor locuitorilor Chișinăului. Știu că starea de neîncredere, de deznădejde care ne-a cuprins pe toți este foarte puternică. Știu că este foarte greu că schimbarea este posibilă. Cei care s-au perindat la guvernare până acum ne-au adus în această stare. Ei vor ca noi să credem că nu există oameni onești, că toți sunt hoți, că toți sunt ca ei. Ei vor ca noi să rămânem acasă, să nu mergem la vot. Pentru că dacă noi nu mergem la vot, ei vor rămâne la guvernare. Ei vă promit lucruri mărețe, dar când ajung la guvernare uită de voi. Ei vă mint și vă promit un trai mai bun. Dar guvernarea lor nu aduce decât sărăcie. Ion Ceban, la fel ca și Igor Dodon, dezbină, minte și se înfruptă din scheme de corupe, contribuind la mizeria noastră. Silvia Radu a făcut astfel ca noi cu dvs. să plătim tarife exagerate la electricitate, ea îmbogățindu-se din asta”, a menționat liderul PAS.

Și Silvia Radu, și Ion Ceban fac parte tocmai din acest grupuri care s-au perindat la putere, continuă Maia Sandu.

„… grupuri care ne-au mințit, ne-au furat și ne-au adus în sărăcie. Arma lor este minciuna. Puterea noastră este adevărul”, a accentuat Maia Sandu.

Președinta PAS a venit cu un îndemn și către candidații care își declară sprijinul pentru aspirațiile europene ale RM, care își declară sprijinul pentru obiectivul de a elibera orașul de sub controlul hoților.

„Haideți să facem echipă comună. Domnule Munteanu, domnule Codreanu, alăturați-vă eforturilor noastre. Faceți apel la susținătorii dvs. să voteze pentru candidatul care are șanse reale să învingă candidații oligarhiei. Haideți să le oferim locuitorilor mun. Chișinău un primar care să lucreze în interesul lor, nu în interesul hoților. Fiecare al doilea om vrea să plece din țară. Dacă pe 20 mai vom sta acasă, dacă nu vom merge la vot, vom permite acestor parveniți să pună mâna și pe Chișinău, riscăm să ajungem o țară pustie, fără oameni.

Fiecare dintre noi poate contribui la oprirea acestui dezastru. Haideți să nu dăm capitala pe mâna lor, iar la toamnă să ne mobilizăm și să eliberăm țara de sub controlul hoților. Duminică eu voi merge la vot. Voi vota pentru Andrei Năstase, pentru unitatea forțelor sănătoase, pentru șansa noastră de a schimba lucrurile spre bine”, își încheie mesajul Maia Sandu.

Sursa:jurnal.md