pas maia sanduProtestul de duminică nu este unul al formaţiunilor politice, ci unul al cetăţenilor care ţin la democraţie. Declaraţia a fost făcută de preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care îndeamnă oamenii să iasă duminică, la ora 12:00, la protestul din faţa Parlamentului.

„Suntem pe marginea prăpastiei. Dacă îi lăsăm să schimbe sistemul electoral, n-o să mai putem scăpa de ei la alegeri. Ce putem face? Protestul, flashmobul sunt puţinele instrumente care ne rămân. La acest protest nu vor fi organizatori. Partidele politice trebuie să stea departe de scenă. Dacă vor să participe, să o facă de rând cu toţi cei prezenţi. Nu este un protest al formaţiunilor politice, ci unul al cetăţenilor care ţin la democraţie. Să nu amestecăm aceste lucruri şi nu descurajăm oamenii care nu simpatizează un partid sau altul. Mesajul nostru este să se renunţe la schimbarea sistemului electoral. Trebuie să demonstrăm maturitate”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedinta PAS a mai spus că riscul să existe provocatori este inevitabil şi că toate cazurile trebuie să fie înregistrate. „Dacă ar fi să ieşim la protest doar când suntem siguri că nu vor fi provocatori, înseamnă că nu trebuie să ieşim niciodată. Asta e ceea ce-şi doreşte guvernarea. Să fim atenţi la ce se întâmplă în jur, să înregistrăm provocările şi intenţiile de provocare”, a adăugat Maia Sandu.

„Situaţia PD, a lui Plahotniuc, este dramatică, pentru că pierderea puterii înseamnă şi pierderea libertăţii şi averilor căpătate pe cale ilegală. Am asistat la furturi din sistemul bancar, la distrugerea băncilor, suntem furaţi în continuare, am văzut cum au fost preluate businessuri de la oameni de afaceri, iar cei care au refuzat să se conformeze au fost nevoiţi să plece din ţară. Guvernarea cheluie bani enormi pentru a plăti firme de lobby în SUA şi la Bruxelles, care umblă din cabinet în cabinet ca le spele imaginea. Această guvernare întreţine o maşinărie foarte scumpă şi noi plătim existenţa ei. Ei nu sunt hoţi obişnuiţi, ei vă vorbesc frumos pe la televiziuni, unii vorbesc şi limba engleză, fac poze cu copiii dvs. Ne zâmbesc şi ne fură. Plahotniuc nu are unde fugi din RM. El este într-o capcană şi ne ţine ostatici. El vrea să izoleze RM şi să facă singur legea. Vrea să construiască un stat al terorii”, a mai spus preşedinta PAS.

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, a declarat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că s-a purces la intimidări, dar că oamenii nu trebuie să se teamă.

„La Sângerei, Ştefan Vodă, Criuleni, Floreşti, poliţia criminală merge pe la casele oamenilor, întrebând „Câţi mergeţi? Când mergeţi?”, că cică se îngrijesc de securitatea lor. E culmea ipocriziei! Venim cu un îndemn către oameni, să nu vă temeţi, că ei sunt cei care se tem de voi. Plahotniuc şi Dodon, aceşti doi gemeni, se ajută reciproc. Unul fără altul nu pot trăi, e genul de dragoste politică în care la urmă unul este devorat şi altul supravieţuieşte. Aşa se canibalizează ei unul pe altul. Culmea este că şi colegii noştri sunt chemaţi şi pe la securitate, sunt sunaţi, de marea grijă să nu treacă vreo cometă pe lângă protest”, a spus Igor Grosu.

Sursa:jurnal.md

(16 accesari)