Maia Sandu: “Mi-a ajuns cuţitul la os!”

Imagine implicită

maia-sanduMinistrul Educaţiei, Maia Sandu, spune că singurul motiv pentru care a revenit la şefia instituţiei îl reprezintă continuarea reformei educaţiei, dar este conştientă de ceea ce înseamnă lipsa de acoperire politică majoritară a actualului Guvern.

„Suntem la începutul derulării reformelor în sistemul educaţional şi nu doresc ca ele să fie întrerupte. Am aceleaşi îngrijorări ca şi toţi ceilalţi faţă de guvernul minoritar. Să sperăm că lucrurile vor derula aşa cum trebuie”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii “Moldova în direct” de la postul public de televiziune “Moldova 1”, transmite IPN.

În cadrul emisiunii, Maia Sandu a fost întrebată dacă îl va urma pe fostul său şef de guvern, Iurie Leancă, în cazul în care acesta va lansa un nou proiect politic. Ministrul Educaţiei a răspuns: “Să vedem ce se întâmplă până la toamnă. Eu vreau sincer ca reforma în educaţie să continue, să nu fie întreruptă. Din acest motiv am acceptat să revin la conducerea Ministerului Educaţiei”.
Maia Sandu a comunicat că, în prezent, se află în căutarea resurselor financiare pentru a începe implementarea noului Cod al Educaţiei.

„Dacă vom găsi bani, va fi revizuită curricula şi schimbate conţinuturile. Se va pune accent pe dezvoltarea personalităţii copilului. Vom începe cu clasele I şi a II pentru ciclul primar, clasele a Y şi a YI pentru ciclul gimnazial şi clasa a X pentru ciclul liceal”, a subliniat ministrul Educaţiei, potrivit IPN.

De asemenea, Maia Sandu a vorbit şi despre reinstalarea în funcţie de către instanţele judecătoreşti a unor funcţionari demişi pentru incompetenţă sau corupţie.

“Mi-a ajuns cuţitul la os şi am decis să fac apeluri publice în legătură cu aceasta. Să luăm cazul lui Valentin Crudu pe care trebuie să-l reangajez în funcţie după ce l-am demis pentru depăşirea atribuţiilor. Mai mult că pentru aceasta trebuie să eliberez din funcţie o persoană care îşi făcea foarte bine treaba. Avem şi un Cod al Muncii imperfect şi socialist, care nu apără angajaţii care îşi fac bine treaba, dar lasă tot felul de şanse pentru cei care nu-şi îndeplinesc cum trebuie obligaţiunile”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sursa:infoprut.ro