Maia Sandu: „Plahotniuc a uzurpat puterea şi a împărţit-o cu Dodon, dar planurile lor nu se sfârşesc aici”

Imagine implicită

PD a uzurpat puterea în Republica Moldova şi a împărţit-o cu Dodon, dar planurile lor nu se sfârşesc aici, a declarat preşedinta PAS, Maia Sandu, la protestul din faţa Parlamentului.

„Au făcut un târg, au decis cum să împartă puterea la următoarele alegeri parlamentare fără să ţină cont de votul nostru. Lor le place la guvernare. Guvernarea lor pentru noi e sărăcie, migraţie, deznădejde. Partidul care îşi zice „democrat” ucide democraţia în fiecare zi. A subordonat toate instituţiile de stat. Toate deciziile se iau la GBC. Nu-mi amintesc ca în Constituţie să fie amintit de GBC. Această guvernare încearcă să ne sperie, să ne facă să renunţăm la luptă”, a declarat Maia Sandu.

„Acest partid care îşi zice „european” a ignorat toate recomandările structurilor europene şi a schimbat sistemul electoral pentru a se menţine la putere. Igor Dodon a promis în campanie să lupte împotriva oligarhilor,  pentru independenţa justiţiei, dar  acum pe faţă promovează interezele Kremlinului şi face jocurile lui Plahotniuc. Astăzi mergem la televiziunea naţională ca să-i amintim că e publică, dar nu de buzunar a oligarhilor. Aşa, unul câte unul, ne vom căpăta toate drepturile. Cauza noastră este una dreaptă, de aceea suntem puternici. Suntem sprijiniţi de partenerii de dezvoltare şi de diasporă”, a mai spus preşedinta PAS.

Sursa:jurnal.md