Maia Sandu regretă că l-a votat pe Candu speaker: Te uitai în CV-ul lui și nu știai că e corupt

Imagine implicită

Liderul PAS, Maia Sandu, recunoaște că regretă că l-a votat pe Andrian Candu în funcția de președinte al Parlamentului la început de 2015. Potrivit politicianei, CV-ul lui Candu părea a „unui om școlit în occident, care nu știai că e corupt”.

„Bineînțeles că regret că l-am votat pe Candu. La câteva luni după crearea coaliției, ne doream foarte mult să avem o guvernare. Dacă te uitai la CV-ul lui de om școlit în occident, nu știai că e corupt. E corupt fiindcă servește această guvernare. Nu cred că toată averea lui vine din bani munciți cinstit. Apartamentul sau companiile sunt povești de adormit copiii. Atunci era un om școlit în occident care vorbea frumos. L-am cunoscut de pe ecran. El nu doar că nu trebuia să ajungă președinte de Parlament, el nu trebuia să ajungă în nicio funcție publică”, a declarat Sandu la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV.

De asemenea, Sandu a respins provocarea lui Candu, care vrea o dezbatere televizată privind problemele actuale. În loc de Candu, Maia Sandu și-l dorește drept oponent pe Vlad Plahotniuc. „Andrian Candu este doar un purtător de cuvânt. Să vină la o emisiune Vlad Plahotniuc. La o emisiune care să nu fie regizată. Dacă are curaj atunci trebuie să răspundă la unele întrebări și să discutăm problemele existente”, a declarat Sandu.

Amintim că Andrian Candu a fost votat în funcția de președinte al Parlamentului la final de ianuarie 2015. Deputații care au votat pentru alegerea lui Candu în funcție au fost din rândurile PLDM, PD și PCRM.

Sursa:agora.md