maia sanduFosta ministră a Educației, Maia Sandu, susține că protestele începute la Chișinău după învestirea Guvernului Filip ar trebui să continue, dar pe o platformă care să reunească toate forțele democratice, anume pe platforma civică.

„O platformă care să permită tuturor cetățenilor, ce împărtășesc aceleași valori democratice, să își apere drepturile, mai presus de interesele de partid. Și asta pentru că democrația nu poate fi scoasă la tocmeală. Viața oamenilor nu poate fi subiect de târguri politice. Moldova trebuie scoasă de sub terapia de șoc, care i-a tot fost aplicată de regimul oligarhic, și adusă în albia normalității”, notează Maia Sandu într-o postare pe facebook.
Ea a explicat că nu a participat la evenimentele stradale din ultimele zile, pentru că se afla în drum spre casă din SUA, „în timp ce Moldova a mai înregistrat un record al rușinii”.

„Regret că s-a ajuns la violențe. Dar așa cum oamenii au forțat ușa Parlamentului, așa ați forțat și voi, dragi parlamentari, ușa politicii în ultima vreme.
Este clar pentru toți că această guvernare nu mai este legitimă, că nu mai reprezintă voința poporului. Modul în care a fost creată aşa-zisa majoritate parlamentară, modul în care a fost votat guvernul nu au nimic în comun cu practicile democratice. Mă întreb cui au jurat credință membrii guvernului la miez de noapte? Cetățenilor de care s-au ascuns și pe care i-au înșelat?”, notează Maia Sandu.
E firesc să le fie frică după ce au mințit și au furat poporul. E firesc ca oamenii să fie înrăiți și revoltați, crede fosta ministră, precizând însă că violențe nu trebuie admise.

„Sunt convinsă că prin metode necivilizate nu poți ajunge la o viață civilizată. Iată de ce chem susținătorii PAS să nu se lase antrenaţi în acte de violenţă, deoarece violenţa dezbină, în loc să unească, şi ne face mai slabi, în loc să ne facă mai puternici.
Situația în care ne aflăm este foarte dificilă. Pe de o parte, ne confruntăm cu un regim corupt care ne-a sărăcit și care acum atentează la libertățile pe care cu atâta greu le-am obținut. Pe de altă parte, există riscul ca de supărarea noastră să beneficieze forțe care nu neapărat împărtăşesc valorile democratice”, a mai spus Maia Sandu.

Sursa:ziarulnational.md

(24 accesari)