Manifestație în susținerea lui Andrei Năstase, azi la Judecătoria Chișinău: Validați mandatul, respectați votul oamenilor!

Imagine implicită

O manifestație de susținere a primarului ales Andrei Năstase va avea loc astăzi, în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

Anunțul despre eveniment, cu îndemnul ”Validați mandatul, respectați votul oamenilor!”, a fost publicat pe o rețea de socializare.

Confirmarea alegerilor locale noi din 3 iunie va fi decisă de către judecătorul Valentin Lastavețchi. Ședința a fost programată pentru ora 10:30 și tot atunci mai mulți oameni au fost îndemnați să participe la o manifestație de susținere în fața Judecătoriei Chișinău.

 „Noi nu cedăm! Luptăm pentru dreptate!”, scriu animatorii evenimentului pe facebook.

Acum două zile, Curtea de Apel Chișinău a admis contestația Partidului Socialiștilor și a decis că îndemnul lui Andrei Năstase de a ieși la vor, făcut în ziua alegerilor, este agitație electorală.

Avocatul lui Năstase a declarat că este un precedent periculos pentru Republica Moldova și că decizia Curții de Apel ar putea fi un pretext pentru ca alegerile să nu fie validate.

Boris Bîrca, președintele completului care a admis contestația Partidului Socialiștilor împotriva primarului ales al municipiului Chișinău, are un trecut nu tocmai strălucit.

Mai exact, acesta a fost surprins în 2009, pe când era judecător la Curtea de Apel Economică, cum lua bani de la o persoană pentru soluționarea unei cauze.

Purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel nu a răspuns la telefon pentru a oferi un comentariu cu privire la acest caz.

Sursa:jurnal.md