Maria, doamnă de poveste: femeia care şi-a împărţit jucăriile cu Regele Mihai

Imagine postare

babaCea mai în vârstă femeie şofer a Capitalei s-a născut când Regele Mihai era un mic copil. Maria ne-a primit în casă, ne-a aratat fotografii de epocă şi ne-a recitat poezii scrise demult.

Ştie şase limbi străine la perfecţie şi îşi aşteaptă copiii, arhitecţi şi ingineri cunoscuţi în Europa, să o viziteze. Ne-a povestit destinul ei fabulos şi ne-a mărturisit care e marea ei speranţă, ca România să redevină fericită, cum era când s-a născut ea.

Doamna Dimitiu Villegas, 91 de ani. Numele e pe jumătate columbian, dar sufletul îi este român, în întregime. Şi e cum nu se poate mai mândră de asta. Când era mică, şi-a împărţit jucăriile cu regele Mihai. Şi acum, la vârsta înţelepciunii, ţin încă legătura.

Cu determinarea moştenită de la tatăl ei, domna Dimitriu Villegas s-a înscris la un examen care sfida timpurile. Avea 24 de ani când a devenit prima româncă diplomat. La Paris, şi-a întâlnit viitorul soţ. A predat în Columbia şi a făcut cariera la ONU, însă acasă tot România a rămas.
Cu maşina merge şi acum. Şi nu doar condusul o pasionează. Ci şi, atenţie, sportul.

Cu un arbore genealogic, pe care unii îl coboară până în timpul lui Alexandru cel Mare, venerabila doamnă are un singur sfat. Să întoarcem privirea dinspre trecut, în direcţia opusă.

Sursa: a1.ro