pageMarian Lupu îl va propune pe Corneliu Gurin la funcția de Procuror General. Președintele Parlamentului spune că la baza deciziei sale sunt mai multe motive.  Gurin și-a dat acordul azi dimineață.  

Lupu susține că nu a insistat asupra candidaturii lui Vitalie Pîrlog întrucît mai multe fracțiuni parlamentare s-au arătat nemulțumite. După consultările cu fracţiunile parlamentare, am discutat cu domnul Pârlog şi am ajuns la o decizie comună. În condiţiile în care e predeterminat un vot negativ, nu avea 51 de voturi, am convenit că nu insistă să îl înaintez”, a argumentat Lupu.

Cît despre Gurin, șeful Legislativului afirmă că îl cunoaște de mai bine de 10 ani și crede că este o persoană responsabilă. „ Mi-a atras atenţia că membrii comisiei l-au ales pe el în calitate de preşedinte, persoane care muncesc în domeniul dreptului. Azi dimineaţă ne-am întâlnit cu domnul Gurin, el şi-a dat acordul, ceea ce înseamnă că imediat semnez actele necesare. Am început să tatonez terenul şi azi s-ar întrezări şanse importante ca această candidatură să fie votată. Am verificat că şi-a suspendat participarea în PAD, de prin luna ianuarie sau februarie, asfel că nu putem constata că ar mai face parte din această formaţiune politică”, a declarat Marian Lupu.

Solicitat de glasul.md, Gurin nu a răspuns la telefon. Corneliu Gurin a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în 1995. Este coautor al Comentariului Constituției Republicii Moldova. În martie 2001 a fost numit consilier pentru probleme juridice al Președintelui Parlamentului, iar din mai 2001 pînă în iulie 2005 a exercitat și funcția de șef al Aparatului Parlamentului. Potrivit lui Lupu, Gurin a renunțat să mai fie membru și vicepreședinte al Partidului Acțiunea Democratică. Totuși pe site-ul formațiunii, Corneliu Gurin mai figurează încă în calitate de vicepreședinte al formațiunii.

(252 accesari)