marin ciobanuMarin Ciobanu, fostul administrator al Zonei Economice Libere Bălți, destituit din funcție săptămâna trecută, susține că la mijloc este o comandă politică a guvernării, care încearcă să se răzbune pe el pentru faptul că le-a prezentat autorităților germane adevărata stare de lucruri din Republica Moldova.

Ciobanu spune că a fost destituit prin „încălcarea flagrantă a legii „în lipsa oricăror temeiuri de drept, legale sau contractuale” iar „unicul argument ce a stat la baza acestei hotărâri este de ordin politic și a fost enunțat de către ministrul economiei, atât în discuțiile premergătoare, cât și în cadrul ședinței Guvernului”.

Potrivit acestuia, în perioada în care a activat în fruntea ZEL Bălți, a reușit să creeze în jur de 10 mii de locuri de muncă și să atragă investiții de peste 150 de milioane de euro, dar asta nu a fost de ajuns pentru actuala guvernare, care a decis să-l destituie deoarece a criticat autoritățile și s-a implicat în activitățile Platformei Demnitate și Adevăr.

„Catalizator al demiterii mele l-a constituit faptul că aflat, în perioada 10-13 aprilie 2016, în timpul concediului, într-o delegație de studiu la Berlin, ca membru al echipei Platformei Demnitate și Adevpr am prezentat interlocutorilor germani, prieteni ai țării noastre, adevăratele realități moldovenești, protagoniștii furtului secolului și al monopolizprii mai multor domenii importante ale economiei naționale și mass-media, cât și lipsa oricăror perspective de reformare și modernizare a statului, de implementare a Acordului de Asociere de către actuala guvernare, sprijinită pe o majoritate parlamentară antipopulară”, susține Marin Ciobanu.

Șeful Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, a fost demis miercurea trecută din funcție, în timpul ședinței Guvernului.

Ciobanu, care s-a remarcat în ultimele luni ca un critic fervent al actualei guvernări, a fost demis la propunerea ministrului Economiei, Octavian Calmîc, la doar un an de zile după ce fusese reconfirmat din funcție.

Calmîc și-a motivat solicitarea prin faptul că Ciobanu a „făcut prea multă politică” și prea „puțină treabă”. Asta chiar dacă Zona Economică Liberă Bălți, cu extensii la Strășeni și Orhei, a atras numeroase investiții încă din primii ani de existență.

Sursa:independent.md

 

(72 accesari)