Mark Tkaciuc a renunțat la mandatul de deputat

Imagine postare

tkaciuk_filmMark Tkaciuc și-a depus mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de Igor Corman la începutul ședinței de astăzi a Parlamentului.

În această ordine de idei, liderul comuniștilor, Vladimir Voronin a replicat că și-ar dori ca toți cei care au părăsit PCRM să-i urmeze exemplul lui Tkaciuc.

Pe de altă parte, analistul politic, Bogdan Țârdea, a declarat pentru jurnal.md că plecarea lui Tkaciuc este cea mai mare victorie a lui Plahotniuc.

„Este a doua ca importanță și anvergură după demisia lui Filat care a început lupta cu Plahotniuc. E cunoscut faptul că Tkaciuc se opunea unei alianțe dintre PCRM și PD, controlată de oligarh. Tkaciuc și gruparea sa compusă din Muntean, Zurab Todua, Petrenco, Petcov și alții, luptau la rece pentru decriminalizarea, demafiotizarea statului, etc. Or, Voronin a devenit tot mai dependent de păpușar și a început în ultima perioadă să execute cu fidelitate toate ordinele acestui subiect. Din această perspectivă conflictul dintre cei doi a devenit deja profund și inevitabil. Respectiv, astăzi putem spune că Plahotniuc practic a luat sub control Partidul Comuniștilor și a făcut un pas important spre pregătirea unei alianțe cu Partidul Comuniştilor din Republica Moldova”, a conchis sursa.

Precizăm că Mark Tkaciuc nu a dat nicio declarație privind decizia de a renunța la mandatul de deputat.