McCain: Putin – colonel KGB, angajat pentru a reînvia Imperiul Rus

Imagine implicită

44335_1398367120Senatorul republican John McCain consideră că Washingtonul a dat dovadă de naivitate în relațiile cu Rusia. Potrivit lui, Statele Unite au fost tolerante față de Putin, lăsându-i mână liberă atunci când a ocupat Crimeea și acum sunt nevoite să plătească scump.

„Sancțiunile introduse de SUA au fost lejere. Pe de o parte, s-ar părea că Putin este omul capabil să facă numai bine, dar de fapt, își adună trupele la frontiera cu Ucraina. Eu cred că va continua să intensifice tensiunea din estul Ucrainei, deoarece nu poate admite ca ucrainenii să învingă rușii”, a declarat McCain într-un interviu pentru „Vocea Americii”.

Potrivit senatorului, în condițiile în care Statele Unite au trecut la acțiuni reale, aplicând sancțiuni împotriva rușilor, rezultă că autoritățile de la Casa Albă au gândit un plan, care presupune ca în decurs de doi ani, SUA va aproviziona Ucraina, precum și țările europene cu resurse energetice. Astfel, acestea nu vor mai fi dependente de Rusia.

De asemenea, oficialul american consideră că Putin este un colonel al KGB, angajat să reînvie Imperiul Rus. În opinia lui McCain, dacă i-ar reuși, președintele rus ar avea impresia că acțiunile sale sunt foarte importante.

„Spuneți-i lui Vladimir că veți fi mai flexibili, că veți apăsa butonul „restart” și-o să vedeți adevărata față a președintelui Putin”, a ironizat McCain.

Senatorul republican a declarat că este mândru că se regăsește pe lista celor sancționați de Kremlin. Oficialul american are interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse.

sursa: jurnal.md