Medalii de aur și argint pentru România la CE de canotaj de la Belgrad

Imagine postare

270572_270572_medalii_romance_aurA venit şi aurul. În proba feminină de 8 rame cu cârmaci tricolorele şi-au respectat statutul de favorite şi au luat cea mai strălucitoare medalie europeană.

Dacă de fiecare dată în ultimii 7 ani româncele au terminat pe prima poziţie, la fel s-a întâmplat şi acum. Roxana Cogianu, Cristina Ilie, Mihaela Petrilă, Adelina Cojocariu, Daniela Druncea, Nicoleta Albu, Irina Dorneanu, Ioana Crăciun, Andreea Boghian au fost de neoprit şi au luat faţa adversarelor din Marea Britanie şi Germania. 6:16.64 a fost timpul cu care a fost câştigată proba de tradiţie a canotajului românesc.

„Mă simt grozav. A fost dificil. Nu ne-am pregătit pentru condiții atât de grele ca cele de aici, dar suntem fericite că am luat aurul și totul a mers conform planului” – Nicoleta Albu

România a obţinut prima medalie la Campionatele Europene de canotaj de la Belgrad. Cristina Grigoraş şi Laura Oprea au cucerit argintul continental în proba de dublu rame. Întrecerea la care reprezentativa tricoloră era campioană en-titre a fost încheiată cu cel mai bun timp, de acestă dată, de sportivele din Marea Britanie.

Helen Glover şi Polly Swann şi-au creat un avantaj decisiv încă din prima jumătate şi au încheiat în 7 minute, 3 secunde şi 62 de sutimi. Cu o întârziere de aproape cinci secunde au încheiat şi româncele, urmate de echipajul Olandei. Grigoraş şi Oprea au urcat astfel pe a doua poziţie a podiumului.

Englezoaicele sunt „bestia nera” pentru românce. Helen Glover, alături de Heather Stanning, terminau primele la Jocurile Olimpice de la Londra, într-o cursă în care Viorica Susanu și Georgeta Damian încheiau pe un dezamăgitor loc 5.

Delegația României la Belgrad avea ca obiectiv două medalii și o clasare pe locurile patru-șase.

sursa: digisport.ro