ambasada pdaCâteva sute de membrii ai Platformei Demnitate și Adevăr au participat duminică la un marș de solidarizare cu manifestațiile de protest din toată România, care au scos duminică peste 400 de mii de oameni în stradă.

Participanţii la proteste scandau ”PD și PSD, aceeași mafie” ”PSD, ciuma roşie!”, ”Corupţia ucide!” şi ”Jos regimul criminal!”.

PPDA s-a întrunit anterior în al doilea Congres extraordinar şi a dezbătut probleme statutare şi situaţia social-politică din ţară.

„La București, prietenii lui Plahotniuc în frunte cu Dragnea au luat exemplu de la Guvernul nocturn, criminal, de la Chișinău. Dar frații noștri români au dat dovadă de o solidarizare exemplară împotriva Guvernului lor mafiot. Suntem alături de ei și îi susținem”, a declarat Andrei Năstase, președintele Platformei DA.

ambasada pd 1Guvernul social-democrat al premierului Sorin Grindeanu a abrogat duminică ordonanţa care dezincrimina unele infracţiuni de corupţie, în urma celor mai ample proteste de stradă de la căderea comunismului.

Însă protestatarii au anunţat că vor menţine presiunea asupra Cabinetului, iar unii cer demisia întregului Guvern. Ordonanţa a fost adoptată marţi şi urma să intre în vigoare vineri, pe 10 februarie.

Sursa:independent.md

(25 accesari)