ungheniCorupţia a pătruns în toate sferele, furturile din bani publici sunt de neoprit, iar cetăţenii devin tot mai săraci în fiecare zi. Acestea sunt cele mai stringente probleme abordate la întâlnirea locuitorilor raionului Ungheni cu membrii Platformei Demnitate şi Adevăr. Oamenii au fost îndemnaţi să se mobilizeze pentru ca ţara să fie scoasă cât mai urgent din captivitate. 

Întâlnirea a avut loc în incinta Casei de Cultură din oraşul Ungheni.

Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandr Slusari a declarat că 56 de miliarde de lei este datoria de stat. „Cifrele astea de miliarde noi nici nu ştim a număra cât s-a furat. Să vă fac o comparaţie. Noi am socotit. Pentru a majora pensia aproape la toţi pensionarii cu o sută de euro, pentru asta ne trebuie puţin peste un miliard de lei. Vă daţi seama de câte ori ar fi putut majora pensiile, salariile, îndemnizaţiile?”

Constantin Matrosu, unul dintre participanţii la discuţii, spune că ştie pe propria piele cum este să trăieşti la limita sărăciei. Bărbatul este angajat de 30 de ani la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” şi nu şi-a primit salariul de aproape jumătate de an. În aceeaşi situaţie sunt şi alţi moldoveni.

Oamenii sunt indignaţi că guvernarea vrea să pună pe umerii cetăţenilor banii furaţi.

Atât cetăţenii, cât şi membrii Platformei Demnitate şi Adevăr au declarat că schimbarea actualei clase politice este primul pas spre o viaţă mai bună în Republica Moldova.

„Mesajul meu către oameni ar fi ca toţi să se implice în acest proces de scoatere a statului din captivitate, de sprijinire a alternativei politice care acum s-a consitutit la cererea oamenilor pe 13 septembrie în PMAN şi în acest fel să ne mobilizăm pentru ca la 30 octombrie să scoatem una dintre cele mai importante instituţii ale statului Preşedinţia din starea de captivitate, sî întoarcem miliardele furate şi să oferim oamenilor o şansă de a trăi mai bine aici în Republica Moldova,” a afirmat membrul Platformei DA Vasile Năstase.

Săptămâna viitoare, membrii Platformei Demnitate şi Adevăr vor avea întâlniri cu cetăţenii din raioanele Edineţ, Briceni şi Donduşeni.

Sursa:jurnal.md

(13 accesari)